ESTRAGÓN
Estragón alebo Palina dračia je trváca bylina, ktorá môže presiahnuť výšku 70 cm. Uprednostňuje slnečné stanovisko, dobre chránené pred zimou, pretože sa obáva silných mrazov. Prispôsobí sa rôznym pôdam, ale uprednostňuje dobre odvodnené a úrodné. Keď sa rastlina rozvinie, vyžaduje malé zalievanie. Pred zimou odporúčame zostrihnúť pár centimetrov nad zemou. V oblastiach s chladnejším podnebím je vhodné chrániť koreň rastlín listami alebo slamou.
Estragón sa používa na dochutenie šalátov, vajec, rýb, morských plodov, pečeného mäsa a omáčok. Chuť estragónu je podobná anízu a zeleru; mierne horká a korenistá, je indikovaná na použitie na jedlách bez chuti. Estragón dobre znáša varenie; aj keď sa pridá na poslednú chvíľu, zachová si svoju chuť, ktorá sa počas varenia zvyšuje; preto sa musí dávkovať opatrne. Estragón je základnou ingredienciou na prípravu Béarnaise omáčky, tatárskej omáčky a estragónovej omáčky.
Estragón má tiež antiseptické, aromatické, stimulačné a tráviace vlastnosti. Čerstvý je užitočný proti meteorizmu a aerofágii. Gréci žuvali estragónové listy na zmiernenie bolesti zubov.
Výška : 20 - 30 cm
Estragón sa používa na dochutenie šalátov, vajec, rýb, morských plodov, pečeného mäsa a omáčok. Chuť estragónu je podobná anízu a zeleru; mierne horká a korenistá, je indikovaná na použitie na jedlách bez chuti. Estragón dobre znáša varenie; aj keď sa pridá na poslednú chvíľu, zachová si svoju chuť, ktorá sa počas varenia zvyšuje; preto sa musí dávkovať opatrne. Estragón je základnou ingredienciou na prípravu Béarnaise omáčky, tatárskej omáčky a estragónovej omáčky.
Estragón má tiež antiseptické, aromatické, stimulačné a tráviace vlastnosti. Čerstvý je užitočný proti meteorizmu a aerofágii. Gréci žuvali estragónové listy na zmiernenie bolesti zubov.
Výška : 20 - 30 cm

Záhradkárstvo s vášňou
Sledujeme svetové trendy a prinášame do vašich záhrad exkluzívne novinky.

Rýchle doručenie
Rýchle doručenie kuriérskou spoločnosťou až k vám domov.

Poradíme s výberom
Neváhajte a opýtajte sa nás na čokoľvek. Osobne, telefonicky alebo e-mailom.
